DOBRODOSLI NA BLOG "RAZNE ZANIMLJIVOSTI"

Ovde cete saznati mnoge stvari za koje mozda nikada nista ni culi... Uzivajte!!

ChatBox

srijeda, 17. kolovoza 2011.

VIDEO Razotkriveno čudovište iz jezera?


Na temelju snimke koja je nastala 2009. na Aljasci, a koja će biti detaljno istražena u dokumentarnoj emisiji, neki zaključuju da Nessie ima brata. Naime, za sada nepoznato vodeno stvorenje jako nalikuje legendarnom čudovištu iz Loch Nessa.

Ovu američku verziju Nessie za sada zovu Cadborosaurom što zapravo znači 'gmaz iz zaljeva Cadboro'. Paul LeBlond, bivši pročelnik Katedre za istraživanje Zemlje i oceana na Sveučilištu Britanske Kolumbije, tvrdi da se radi o potomku drevne vrste koja ima dugi vrat, glavu nalik konju, velike oči i grbu koja viri iz vode. 

Biće ga podsjeća na plesiosaura, vrstu vodenih gmazova mesojeda za koju se misli da je izumrla prije više od 60 milijuna godina. 

Iako ovo nije prvi put da je mitsko čudovište viđeno na Aljasci, prvi put je zabilježeno kvalitetnom kamerom. Biće je navodno vidljivo na nekoliko starih fotografija i crteža, ali LeBlond objašnjava da je snimka koju su snimili ribari najveći dokaz do sada, a s njim se slaže i John Kirk, predsjednik kriptozoološkog kluba Britanske Kolumbije. 

Oboje ističu da na snimci nije zabilježena riba već da način kretanja ukazuje na gmaza ili sisavca. Smatraju da nije riječ niti o kitu ili jegulji, a o čemu je točno riječ tek će pokušati ustanoviti prikupljanjem dodatnih materijalnih dokaza. 

Snimku nepoznatog bića pogledajte ovdje:

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi