DOBRODOSLI NA BLOG "RAZNE ZANIMLJIVOSTI"

Ovde cete saznati mnoge stvari za koje mozda nikada nista ni culi... Uzivajte!!

ChatBox

nedjelja, 21. kolovoza 2011.

Istina o facebooku TEKST+VIDEO

1. Facebook je 2004. godine napravio student Harvarda Mark Zuckerberg sa 19 godina. Posle prvog meseca svi šmekeri sa Harvarda su bili registrovani, a posle par meseci i veliki broj studenata sa drugih fakulteta. Posle toga je krenula histerija, pa danas svoj profil imaju i prodavci karanfila iz Kneza, Žika Obretkovic i svi fudbaleri reprezentacije koji još nisu savladali baš sva slova.

2. Facebook zajedno sa najmanje 50 najvecih Internet site-ova prati sve vaše on line aktivnosti. Ako ste mislili da to što sedite sami u sobi i pretražujete porno site-ove niko ne zna, varate se!

3. Mark Zuckerber je najmladi milijarder na svetu. Oko 30 % deonica Facebooka je u njegovom vlasništvu što vredi oko 1.5 milijardi dolara.

4. Mark Zuckerber je odbio pre par godina da proda Facebook za skoro milijardu dolara. I nije se pokajao.

5. Facebook je prepustio 1.6 % deonica Microsoftu za 240 miliona dolara. To znaci da Microsoft ima pristup svim Facebook informacijama.

6. Zašto Facebook vredi toliko? Zato što je prepun privatnih informacija za svih 100 miliona aktivnih korisnika. Facebook zna šta volite, zašto to volite i gde to kupujete...

7. Kako Facebook ume da vam ponudi reklamu koja vas zanima? Zato što ima dovoljno informacija o vama i vašim preferencijama.

8. Facebook je po zakonima EU potpuno nelegalan zato što krši sva moguca ljudska prava. Ali, pošto je smešten u USA to uošte nije bitno.

9. Facebook je uneo revoluciju u sistem globalnog poslovanja, omogucavajuci razvoj najnaprednijeg sistema direktnog marketinga na svetu. Time što ga koristite i vi ste deo globalne cyber ekonomije.

10. Facebook ce i ako obrišete profil sa partnerskim site-ovioma nastaviti da prati vaše aktivnosti na Internetu. Facebook se ne može zaustaviti.


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi